Bergen en Fjorden Noorwegen


Datum:
Locatie:Oslo
Niveau:Conditioneel 3/4
Technisch 3/4
Prijs: p.p. €2190,00
Een exclusieve mountainbike trektocht door de Noorse bergen.

Deze tour brengt je van het stedelijke stadsleven in Oslo naar enkele van de meest afgelegen berggebieden in Zuid-Noorwegen en bezoekt onderweg twee Olympische locaties! Een uniek 8 daags avontuur in een uniek gebied, heel bijzonder!

Het gebied
Mountainbiken in Alvdal, Folldal en Tynset
Deze tour worden gaat naar het prachtige berglandschap dat grenst aan Rondane National Park.
Het mountainbiken in Alvdal, Folldal en Tynset staat bekend om zijn unieke combinatie van routes boven en onder de boomgrens.
De bergen in de omgeving zijn gemaakt voor het mountainbiken, met toppen die steil genoeg zijn voor fantastische afdalingen, maar ook weer zo dat je je fiets niet te vaak hoeft te duwen.
Het is een van de droogste gebieden in Noorwegen, goed beschermd tegen westelijke lage druk door de berggebieden Rondane en Jotunheimen. Dit betekent het hele seizoen door voornamelijk droge paden!

In Alvdal vind je de berg Tron, met de hoogste bergweg van Noorwegen helemaal tot aan de top.
Dit biedt een uniek startpunt voor een prachtig netwerk van paden.
Het gebied is ook beroemd om de bergboerderijen, verspreid over de bergen in de regio. De meeste paden die we gebruiken om te fietsen, worden ofwel gebruikt als paden naar de bergboerderijen, of naar de oude mijnen, die je ook verspreid over het gebied vindt.
Beide resulteren in een uniek paden netwerk.


Programma:

Dag 1 – Aankomst
Aankomst in Oslo en luchthaventransfer naar Lysebu hotel met een schitterend uitzicht over de Oslo-fjord en de Noorse hoofdstad. ’s Avonds 4-gangen welkomstdiner van streekproducten.

Dag 2 – De Olympische hoofdstad
Direct naast het hotel ligt een van de belangrijkste attracties van Oslo, de ski-arena Holmenkollen, welke gastheer was van de Olympische Winterspelen van 1952 en diend als het startpunt voor onze tour.
We beginnen aan het prachtige netwerk van paden vanuit Holmenkollen, een van de meest populaire enduro-sites in Oslo. Voor de beklimming wisselen we af tussen fietsen en trams en genieten we van prachtige uitzichten, paden en historische bezienswaardigheden, een dag boordevol avontuur.
700 hm klimmen – 700 hm dalen

Dag 3 – Het stadsleven
Vanuit Holmenkollen kiezen we een van de spannendste afdalingen richting de stad, voordat we op de tram springen en naar een van de andere prachtige mtb-spots van Oslo gaan. In het gebied genaamd Lillomarka is er een grote verscheidenheid aan paden in het sparrenbos dat beroemd is om dit gebied. Nadat we hebben genoten van de uitzichten en paden, zullen we onszelf verwennen met wat stadsleven en een after-bike in een van de unieke lokale brouwerijcafés in Oslo. Na de after-bike worden we opgehaald door onze chauffeur die ons naar onze volgende bestemming, Alvdal, zal brengen. Rijtijd circa 4 uur.
700 hm klimmen – 700 hm dalen

Dag 4 – De uitzichten
In Alvdal zullen we worden ondergebracht bij Urørt lodge, een familieboerderij die dienst doet als hub voor mountainbiken in Alvdal.
Op onze eerste dag in Alvdal worden we vervoerd naar de berg Tron, waar we naar een bergplateau worden gebracht via de op een na hoogste bergweg van Noorwegen. Vanaf het plateau hebben we 800 verticale meters fantastische singletrack naar de vallei, en we zullen de beste en mooiste paden kiezen op onze weg naar beneden.
600 hm klimmen – 1000 hm dalen

Dag 5 – De zomerboerderijen
Na een stevig ontbijt beginnen we aan de geplande route van de dag. We volgen de oude paden van de historische mijnen in het gebied, en specifiek het pad van de kabelbaan die de mijnen verbindt met de spoorlijn in Alvdal. Onderweg passeren we enkele van de meest authentieke zomerboerderijen in Noorwegen. We eindigen onze tour met een super leuke afdaling vanaf de top van de oude kabelbaan naar ons verblijf in het boerderijhotel Kvebergsøya – een zeer unieke plek in de Noorse bergen.
750 hm klimmen – 1000 hm dalen

Dag 6 – Het nationale park
Onze singletrack van de dag begint letterlijk voor de deur. We volgen de singletrack in de richting van Rondane National Park en tijdens onze tour zullen we genieten van twee prachtige afdalingen omringd door de schilderachtige bergen van Rondane. Aan het einde van onze laatste afdaling worden we opgehaald en vervoerd langs de National Scenic Route Rondane naar ons verblijf in Spidsbergseter Resort Rondane. Bij aankomst kunt u genieten van een ontspannen duik in het wellnesscentrum van Karlsvogna voordat we een heerlijk diner krijgen gemaakt van lokale producten.
750 hm klimmen – 550 hm dalen

Dag 7 – De Olympische afdaling
Voor onze laatste dag op de fiets zullen we genieten van de paden en afdalingen rondom de camping voor alpineskiën tijdens de Olympische Spelen van Lillehammer. Na wat welverdiende rust en terugkomst bij Spidsbergseter Resort Rondane stappen we weer op onze fietsen om een ​​ander uniek gebied voor mountainbiken te bezoeken, bijzonder vanwege de combinatie van singletracks boven en onder de boomgrens. Aan het eind van de dag eindigen we met een spectaculaire trail naar het centrum van Ringebu. Aan het einde van onze rit worden we teruggebracht naar Spidsbergseter Resort en ons afscheidsdiner.
600 hm klimmen – 1200 hm dalen

Dag 8 – Vertrek
Transfer naar de luchthaven

Inclusief:

 • 7 overnachtingen
 • elke dag ontbijt, diner en lunchpakket
 • 6 dagen begeleide mountainbiketochten met ervaren NMIG gecertificeerde Noorse gids (Engelssprekend)
 • bagagetransport
 • alle shuttles / tram / transfers
 • toegang Spa/zwembad

Exclusief:

 • Drankjes
 • Reis / annuleringsverzekering
 • vervoer Nederland naar Oslo en retour,
 • overige niet genoemde zaken

Overige informatie:

 • Minimale aanmelding 4 personen, maximaal 11
 • De reis kan geboekt worden van half juni tot half september, mits beschikbaar,
 • Op onze reizen is een tweepersoonskamer de standaard voor bijna alle accommodaties. Op sommige bergboerderijen, hutten en dergelijke kunnen familiekamers of kamers voor meer dan twee personen voorkomen. Als u een eenpersoonskamer wilt, zijn de extra kisten €35,00 per nacht, echter kan een eenpersoonskamer tijdens dag 3 t/m 5 niet gegarandeerd worden.
 • Er is geen Nederlandse begeleiding, de gids / begeleider spreekt goed Engels.
 • Fiets: advies is een Fully, minimaal trail suspension (120) bij voorkeur meer. Een goede fiets kan gehuurd worden, kosten voor de hele week €300, of een E-MTB €500,00
 • Hoewel deze reis wordt georganiseerd in een van de droogste gebieden van Noorwegen, zullen we voor een langere periode in de bergen en boven de boomgrens zijn. We raden onze gasten aan om voorbereid te zijn op alle weersomstandigheden en alle seizoenen, zelfs midden in de zomer.
 • Meer foto’s : https://1drv.ms/u/s!AoPJEPRt29ry1R6I_p34hP4iDX85?e=W0mV06

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.