Wat is er nu leuker dan de wereld verkennen? Wereldreizigers weten natuurlijk al lang dat reizen gelukkig maakt. Maar voor degene die nog niet helemaal overtuigd is, het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die geld uitgeven aan ervaringen over het algemeen gelukkiger zijn. Ervaringen leveren namelijk nieuwe herinneringen op die het geluksgevoel langer vasthouden. Een aantal redenen waarom reizen je een gelukkig mens maakt:

  • Reizen geeft je ultieme vrijheid, iedereen is altijd maar druk druk druk. Hoe heerlijk is het dan dat op vakantie behalve heerlijk biken, even helemaal niks moet. Op vakantie ben je zo vrij als een vogel. Geen haast of stress.
  • Reizen vergroot je sociale netwerk, tijdens je reis ontmoet je mensen. Eén ding heb je standaard al met andere reizigers gemeen, je liefde voor het mountainbiken! Reizen verbindt en brengt mensen samen.
  • Bijzondere ervaringen maken gelukkig, reizen begint al met de voorpret, daarna beleef je de reis en het allerleukste is de herinnering die in de loop van de tijd vaak alleen maar mooier wordt. Door deze ervaringen komt de dopamine, stofje in je hersenen dat ervoor zorgt dat je een tevreden en gelukkig gevoel hebt, steeds weer even terug.
  • Reizen maakt je zelfverzekerder, reizen is fantastisch, maar soms kom je ook voor uitdagingen te staan. Bijvoorbeeld obstakels die je nooit eerder bent tegen gekomen, spannende trails die je rijdt, het aantal hoogtemeters / kilometers die je maakt of zelfs een vervelende ervaring, zoals ziekworden tijdens je reis. Je leert er altijd van en links- of rechtsom. What doesn’t kill you makes you stronger en met dat zelfverzekerde gevoel kun jij weer de hele wereld aan.

    Heb je zin om alvast na te denken over jouw volgende reis? Bekijk dan eens Mountainbike reizen | Holland MTB Tours
    Tot ziens!