All Mountain – Enduro MTB


Datum: 17 – 23 November
Locatie:Tremp
Niveau:Conditioneel 3
Technisch 3
Prijs: p.p. €1295,00
MTB PALLARS JUSSA All Mountain/ Enduro in Tremp

       

In de Catalaanse pre-Pyreneeën regio Pallars Jussà, waar bergmeren, verlaten dorpen, de met sneeuw bedekte toppen van de Pyreneeën en diepe canyons het decor vormen, ligt een flowparadijs voor enduroliefhebbers van alle niveaus. De flow op de perfect onderhouden paden is ongeëvenaard.
We shuttelen en fietsen naar de afdalingen, ideaal voor zowel traditionele als e-bikers.
De regio is al enorm populair bij de Spanjaarden en het zal niet lang duren voordat de rest van de Europese fietsers er hun vaste MTB-bestemming van zullen maken.
Tijdens deze tour verblijven we in een 3-sterrenhotel op 10 minuten met de auto van de afdalingen, aan een prachtig bergmeer in een oase van rust.
Elke ochtend genieten we van een uitgebreid ontbijt met uitzicht op het meer en de bergketen.
We fietsen over voornamelijk flowy routes in prachtige landschap. We shuttelen waar mogelijk om de langere beklimmingen te overwinnen.
We verblijven in een mooi drie-sterren berghotel met ruime kamers, zwembad. ontbijt en goed diner.

Programma:

Dag 1: Aankomst in Tremp. Briefing en avondeten in ons hotel.

Dag 2: Tremp: de flowy trails van het stuwmeer

We beginnen met een 100% flowtrail door het bos van Salars. We dalen 6 km af via een singletrail zonder technische moeilijkheden door een prachtig dennebos. Met de shuttle klimmen we naar het begin van de “Roques Peladas”, een singletrails van 5 km die eerst op en neer gaat langs een bergwand met prachtige vergezichten op de Pyreneeën en het stuwmeer. De trail wordt geleidelijk steiler en daalt via schitterende ronde rotsen en snelle bochten terug naar het dorp. We shuttelen terug naar boven om de andere afdalingen te biken die op hetzelfde punt beginnen. En dat doen we tot we onze armen niet meer voelen! Flow, flow en nog eens flow!

Dag 3: Tremp: kunst en vliegwerk

We ruilen de flow en rotsen van gisteren in voor de flow en bochten van de trails die iets lager liggen en meer “geshaped” zijn. Deze trails zijn niet met de shuttle bereikbaar maar dat kan de pret niet bederven. De afdalingen zijn zo leuk dat we sommigen twee keer zullen biken. En na een dag volop vliegen door kombochten en razendsnelle flow, hebben we nog een verrassing voor de durvers, de “dragon khan”. Niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees maar wat een trail, wat een sensatie!

Dag 4 : Tremp: Stuwmeer 2.0

Aan de ander kant van het stuwmeer ligt een berg waar we schitterende trails rijden over vlakke rotsen, schitterend aangelegde bochten en een aantal meer technische afdalingen. We biken naar de top waar we een aantal afdalingen combineren die pure fun zijn. “Cactus Arizona”, “Maf”, “Roc de Neret”, “Bartotrail”, “Scream” en “Slick Rock”…allemaal trails die je meer dan één keer zal willen knallen. Orgasmic!!!

Dag 5: La Pobla de Segur: enduro-circuit

We shuttelen naar het dorp aan de andere kant van het stuwmeer. Hier ligt het enduro-circuit van de jaarlijkse enduro-race en die gaan we integraal doen. Dit zijn de meest technische trails van de week: hele mooi aangelegde afdalingen van 6 km in prachtige natuur, rotspassages, kombochten, technische passages die afgewisseld worden met razendsnelle singletrails. Het leven is mooi!

Dag 6: De Serengeti van Tremp

We keren terug naar de zone van dag 3 waar we een hele reeks andere trails biken en de mooiste afdalingen van dag 3 herhalen.

Dag 7: Het vreselijke moment van afscheid is aangebroken; het einde van een fantastische week. We zien elkaar op het volgende avontuur!

Uitrusting:

 • Voor deze tour zijn we verplicht een helm, knie- en elleboogbescherming en een rugzak te dragen voor je eten, drinken en reserveonderdelen/gereedschap.
 • Als je geen rugzak wilt dragen, is een beschermend vest verplicht.
 • Welke bike? enduro- , allmountain- of trailbike met veerweg minimum 120mm
 • banden met stevige flanken en stevige noppen
 • dropperpost

E-bike: Wil je met de e-bike komen? Dat kan. Er wordt gebruik gemaakt van de shuttledienst, maar af en toe moet er stevig getrapt worden en dan kan een e-bike goed van pas komen.

Niveau:

 • Moeilijkheidsgraad: medium
 • Techniek: deze week is bedoeld voor mountainbikers die de basistechnieken beheersen. We biken op flowy en snelle trails, met hier en daar wat steile en technische paden.
 • Fysiek: we gebruiken zo veel mogelijk de shuttle maar er moet toch stevig geklommen worden.
 • Een e-bike is ideaal voor deze reis, maar met een goede conditie zal je meer genieten. Vergeet niet dat je je kracht en conditie ook nodig hebt tijdens de lange afdalingen.

Inclusief:

• 6 nachten in hotelaccommodatie o.b.v. tweepersoonskamer.

• Ontbijt en avondeten (drankjes niet inbegrepen)

• Professionele lokale gids

. Nederlandse begeleiding

• Shuttleservice naar het begin- en eindpunt van de routes

• Transferservice van de luchthaven van Barcelona naar het hotel op de dag van aankomst (1 transferservice voor de groep)

• Transferservice van het hotel naar de luchthaven van Barcelona op de dag van vertrek (1 transferservice voor de groep)

Exclusief:

• Vluchten

• Extra drankjes

•Lunch

•Reis- annulering verzekering

• Huurfietsen:

Ø Canyon Neuron Al 7.0: 295€ (per week)

Ø Canyon Neuron: Aan (E-bike) : 525€ (per week)

Overige informatie:

 • De reis gaat door bij minimaal 6 personen, max 12.
 • Meer of minder personen informeer naar de mogelijkheid en prijs.
 • De gemiddelde temperatuur in deze regio varieert van 10-15 graden in de winter, tot 20-25 graden in de lente en herfst. Houd er echter rekening mee dat vanwege de hoogte en de nabijheid van de Pyreneeën de temperatuur en het weer snel kunnen veranderen. We gaan boven de 1200m en het kan daar behoorlijk fris zijn. Zorg ervoor dat je warme, regendichte kleding draagt!
 • Toeslag eenpersoonskamer: 325€ per persoon

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.