Noord Toscane


Let op!Deze reis wordt vanaf 8 maart 2024 aangeboden door Trail Venture
Datum:zie Trail Venture | Agenda
Locatie:Noord Toscane
Niveau:Conditioneel 3/4
Technisch 3
9 daagse mountainbike vakantie door het mooie noord Toscane (7 fietsdagen)

Rondje door Noord Toscane, we beginnen aan de kust, net boven Viareggio, rijden de bergen in en gaan oostwaarts, richting Florence, door een prachtig gebied.
Na Florence zuidelijk de Chianti streek in om vervolgens weer noordwaarts te trekken richting Pisa.
We rijden door natuurparken, boom en wijngaarden. Over asfalt, gravel, boswegen en singletracks.
Een reis met flink wat uitdagingen.
We komen met regelmaat echt pittige afdalingen tegen, maar ook steken we een vlakte over, dit is een reis waarin echt alles aan bod komt, een reis met uitersten.
Daar waar het echt heel pittig wordt hebben we ook een alternatieve route die voor iedereen te doen is.
We maken de hele reis flink hoogtemeters, dus klimmen vindt je ook leuk


Natuurlijk komt ook cultuur aan bod, wat te denken van de steden Lucca, Vinci, Florence, Greve in Chianti, San Gimignano, San Miniato en Pisa

Overnachten doen we in prima hotels en agriturismo vaak met zwembad.

Programma:

 • Dag 1: Aankomst in Pisa, je wordt met een touringcar naar het hotel in Viareggio gebracht, de bus vertrekt na de laatste aankomst van deelnemers, doch niet later dan 18.00uur, dus zorg dat je er dan bent. Ben je vroeg, ga lekker de stad in, het centrum slechts zo’n 3 km vanaf het vliegveld. Natuurlijk krijg je  vroegtijdig te horen hoe laat de bus klaar staat.
 • Dag 2: We vertrekken op tijd, best een pittige tocht direct, op naar Lucca. Van het strand naar de bergen is zo’n 4 km, daar gaat het echt beginnen, klimmen natuurlijk. Prachtige wegen en paden, we fietsen ook over een panorama pad, met zicht op zee. Vlak voor Lucca nog even een korte pittige klim, met als beloning een leuke single trail.
   Viareggio – Lucca                                        55km 1280hm
 • Dag 3: Dit is dan gelijk de makkelijkste dag, weinig hoogtemeters, veel landwegen, we steken een vlakte over, maar eerst door Lucca. Finish bij de geboorteplaats van Leonardo in een prachtig Agriturismo met zwembad.
  Lucca -Vinci                                                    66km   530hm
 • Dag 4: Vinci uit, eerst pittig klimmen over een rotspad, daarna een groot natuurpark in, mooie paden en singletrails, richting Florence. Tijd om zelf de stad te verkennen.
  Vinci – Florence                                                           45km   700hm
 • Dag 5: Vanuit Florence, over de Ponte Vechio, klimmen naar een fantastisch uitzichtpunt, Piazzale Michelangelo, kijk uit over de hele stad. Verder de Chianti in, via Impruneta door o.a. een natuurpark naar Greve in Chianti.
  Florence- Greve in Chianti                          40km 900hm
 • Dag 6: Weer zo’n pittige dag, maar wel door een prachtig gebied, hopen dat we droge voeten houden bij de rivierdoorwading. Finish in één van de mooiste stadjes van Toscane. Na aankomst lekker de stad in, of toch eerst het zwembad
  Greve in Chianti–San Gimignano              45km 1350hm
 • Dag 7: Weer naar het noorden, we rijden deze dag grotendeels over Via Francigena, ook een deel van onze Pelgrim Tour, maar dan tegengesteld. Via Gambassi Terme, San Miniato naar S.Maria a Monte.
                    60km  950hm
 • Dag 8: De zwaarste dag, fysiek en technisch. Je zou het niet denken maar vlak bij Pisa liggen een paar flinke bergen met prachtige trails. Wel moet er eerst flink geklommen worden, maar dan is het feest! Afdalen, dan nog een klim naar een andere top, met een prachtig uitzicht op zee, en weer afdalen.
  Voor de mensen die de afdaling iets minder technisch willen hebben we een alternatief.
                                               55km  1500hm.
 • Dag 9: Na het ontbijt is het afscheid nemen en gaan we met heel veel mooie herinneringen en ervaringen weer naar huis.

Totaal ongeveer 370km       7800hm

Vaak hebben we bij pittige delen van de route, technisch of fysiek, een alternatief wat makkelijker is.
We zijn met twee gidsen dus kunnen de groep in dat geval splitsen.

Overige informatie:

 • De reis gaat door bij minimaal 9 deelnemers, met gids max 15.
 • De tochten worden gereden op rustig tempo, wil je liever stevig doorfietsen, ga dan zelf op gps, de voordelen van de groepsreis, maar geheel op eigen tempo.
 • Kijk voor meer foto’s op: https://1drv.ms/u/s!AoPJEPRt29ry3GhAncN0rk9mpqKp?e=SVDhU6

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.