Italië van kust naar kust, 11 dagen


Let op!Deze reis wordt vanaf 8 maart 2024 aangeboden door Trail Venture
Datum:zie Trail Venture | Agenda
Locatie:Italië
Niveau:Conditioneel 3 / 4
Technisch 3

Een geweldig avontuur door 4 provincies en een heel wisselend landschap. Heuvels, maar ook de echte bergen van de Apennijnen die we doorsteken. Een voortdurende traktatie op fantastische vergezichten, schitterende bossen, meren, wijnvelden, boomgaarden en de oude cultuur van de Etrusken. Natuurlijk ook prachtige oude stadjes, zoals o.a.: Assisi, Treia, Bolsena, Sorano, Pitigliano, Orvieto. Een waarachtig unieke belevenis!!

We slapen in goede hotels, soms heel luxe, met o.a. zwembad en laten ons daar verwennen door de heerlijk Italiaanse keuken zodat we de volgende dag weer met voldoende energie kunnen starten. Energie hebben we wel nodig, deze tocht is niet wat je noemt “een makkie”. Wat te denken van totaal zo’n 450km en 10.000HM. We wisselen asfalt af met gravel-, rots-, bos-paden, en mooie single trails (ongeveer 45% off road).Er wordt gereden in een rustig tempo, zodat we niets van al het moois hoeven te missen, We rijden als groep, samen uit samen thuis!! Wil je uitsluitend technische trails, steile afgronden, dan is deze reis niets voor jou!! Bij ons staat genieten van al het moois, “beleving”, inclusief het fietsen voorop!
Fiets je liever stevig door dan zou voor jou de reis op GPS wellicht leuker zijn, dezelfde voordelen van de groepsreis, maar op je eigen tempo.

Wil je op GPS, dat kan in dezelfde reis,
GPS huren €45,00 (Garmin Map 62/64).
of toch lekker ontspannen, door de gids laten leiden.

Voor meer foto’s check: https://onedrive.live.com/?authkey=%21ArZfWV3nbmute4A&id=F2DADB6DF410C983%219521&cid=F2DADB6DF410C983

Programma:

 • Dag 1, aankomst in Ancona, u wordt met een bus naar het hotel in Portonovo gebracht. 19.30uur Diner
 • Dag 2. 09.00uur vertrek voor de eerste etappe naar één van de mooiste oude “borgo’s” in Italië, Treia. 61km, 1650hm
 • Dag 3. 09.00uur vertrek, naar Pioraco, midden in de Apenijnen, ook wel het Zwitserland van de Marche genoemd. 50km 1650hm
 • Dag 4. 09.00uur vertrek naar Assisi, de stad van de heilige Franciscus. We rijden ook een deel over de Pelgrimsroute Franciscana. 59km 1500hm
 • Dag 5. Vrij, uitrusten van de eerste 3 dagen die toch wel erg zwaar zijn en gelegenheid het mooi Assisi te bekijken, de bus naar het centrum staat voor de deur! En/of lekker chillen aan het zwembad!
 • Dag 6. 09.00uur vertrek naar Todi. We laten de Apennijnen achter ons en trekken de mooie heuvels van Umbrië in. Een vrij makkelijke dag, weinig off road. 54km 1000 hm.
 • Dag 7. 09.00uur vertrek naar Orvieto, deze dag houden we onderweg een picknick. 50km 1300hm
 • Dag 8. 09.00uur naar Sorano, we rijden even door de provincie Lazio, daarna zuid Toscane in en komen aan bij het oude fort welke geheel als hotel is ingericht, heel bijzonder! De eigenaar verteld graag over zijn visie over het leven (genieten) en het diner zal bestaan uit biologische producten uit deze omgeving, heerlijk, u zult blij verrast zijn! Vandaag veel off road. 58km 1300hm.
 • Dag 9. 09.00uur. via Pitigliano rijden we richting Manciano, deze dag is heel bijzonder en zwaar, we rijden door oude “vie Cave”, door Etrusken in het tufsteen uitgehouwen wegen. (zo’n 500jr v Christus). Ook veel loopstukken in de cave´s. Vrijwel gehele tocht off road! 60km 1000hm
 • Dag 10. 09.00uur naar Orbetello, de eindbestemming, verwacht niet dat het even “uitfietsen” is. Maar de inspanningen worden beloond met een duik in de Tyrreense zee. We lunchen in het mooie Capalbio. 60km 800hm
 • Dag 11. Vertrek met de bus naar vliegveld Fiumicino, Rome.

Mooie en ook voor u duidelijke review van één van de deelnemers 2022 (ook te vinden op Google) :

Een review schrijven over een onvergetelijke trip is eigenlijk niet zo moeilijk echter een review schrijven waar de mogelijk geïnteresseerden wat aan hebben is lastiger  maar we doen een poging.

We doen dit als een gezamenlijke review van de groep Coast2Coast Juni 2022. Een aantal mensen van de groep kende elkaar maar de overgrote meerderheid ontmoete elkaar pas in Italië. Na een valse start, 1 van de deelnemers kreeg een epileptische aanval in het vliegtuig, is deze met ondersteuning van 2 van de begeleiders naar het ziekenhuis gebracht. De begeleiding/ondersteuning is tekenend voor de zorgzame/betrokken wijze waarop Adri, Andre en Werner de hele week met de groep om zijn gegaan. Gelukkig gaat het met de betrokkenen weer goed, maar hij heeft de tour niet mee kunnen fietsen.

De leeftijd van de groep was om en nabij de 60 jaar (jongste 44, oudste 68). De rit was zeker niet makkelijk, met meerdere punten waarop de grenzen van de deelnemers, op verantwoorde wijze, ruim werden overschreden. De manier van begeleiden van MTB Holland is er op gericht om jezelf te laten bepalen of iets voor je haalbaar is of niet, dit zorg ervoor dat je meer kan en dan ook gaat doen dan dat je op voorhand voor mogelijk houdt.

Uiteraard waren er lekke banden, natuurlijk waren er valpartijen en waren  er omstandigheden (o.a. regen met als gevolg natte kleiwegen) die op dat moment als minder werden ervaren maar juist dit zorgde voor een sterke verbondenheid en de bijbehorende verhalen tijdens de uitstekende maaltijden.

Tevens waren de slaapgelegenheden van een uitzonderlijke klasse op afstanden die iedere dag weer goed waren te volbrengen. Waarbij de routes je langs plekken voeren waar je normaal echt niet kunt komen. De beschrijving op de website van MTB Holland vertelt het goed; prachtige landschappen, vergezichten, hoog gelegen stadjes waar we doorheen fietsen Etruskenwegen 2500 jaar geleden aangelegd , lunchen en weer door,

Om kort te gaan een pluim voor Adri, Werner en Andre. Waarbij de goede verzorging onderweg met o.a. fruit, water, pizza’s niet onvermeld mag blijven

En tot slot: de kwaliteit van de reis overstijgt wat ons betreft in ruime mate de daarvoor betaalde prijs. Conclusie 5 van de 5 sterren.

Overige informatie:

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.