Pelgrim tour Italië


Let op!
Deze reis wordt vanaf 8 maart 2024 aangeboden door Trail Venture
Datum:zie Trail Venture | Agenda
Locatie:Italië
Niveau:Conditioneel 3
Technisch 2

Hoe gaaf is dat, gewoon op eigen gelegenheid, wanneer jij dat wilt, met je vriend(en) deze prachtige Mountainbikereis maken, natuurlijk is alles voor je geregeld, de hotels, bagagetransport en de gpx tracks.

7 dagen op gps biken door het prachtige Italië.
Natuurlijk kun je één of meer rustdagen inplannen, dagen in Pisa en/of Rome bijboeken, geheel naar jouw/jullie wens. Wij regelen het graag!

Starten bij de scheve toren van Pisa en eindigen bij het Vaticaan in Rome.
Deze tocht voert u door het prachtige afwisselende landschap van de provincies Toscane en Lazio. Door prachtige oude stadjes, zoals Luca, San Miniato, San Gimignano, Siena, Capranica, Viterbo etc.. Bijna in zijn geheel over de “Via Francigena” een oude pelgrimsroute. Door diverse natuurparken, oude Eikenbossen, landerijen en boomgaarden. Over “strade bianche” (gravel wegen), prachtige single trails en ook verharde wegen. U komt van alles tegen, rivier en beek doorwadingen, rockgarden, pittige klimmetjes en afdalingen. Wie denkt dat Toscane en Lazio alleen maar een beetje heuvelachtig zijn komt bedrogen uit, u maakt best veel hoogtemeters, om precies te zijn in totaal zo’n 7500! En na de tocht heerlijk relaxen en eten in een prachtig verblijf.

Wilt u steile afgronden, uitsluitend technische trails, dan is deze reis niets voor u!
Wilt u genieten van het landschap, de cultuur, het biken in het prachtige Italië dan is deze reis er eentje uit de categorie: “must do ” !

Nog enkele cijfers:
totaal km 450 waarvan:
single trail 15%
Strade bianche en bos/veldwegen 50%
Verhard 35%

Programma:

 • Dag 1: aankomst in Pisa, u overnacht in een hotel aan de rand van het centrum van Pisa, op loopafstand, wij adviseren dan ook om het centrum en de toren van Pisa te bezoeken.
 • Dag 2:Vertrek voor de eerste etappe naar San Miniato.  Deze dag rijdt u grotendeels over verharde wegen. We gaan eerst naar Lucca, de prachtige vestingstad en zullen daar in ieder geval over het bekende “Piazza dell Anfiteatro” rijden. Daarna gaat het verder door wat dorpen en stadjes, tip: lunch in Altopascio bij “La Dogana”, verder ook door natuurparken om daarna in een prachtig Hotel in San Miniato (4 sterren) te overnachten. 70km  ( 20% onverhard, waarvan 6km single trail, 80% verhard ) Hoogtemeters 400
 • Dag 3: San Miniato naar San Gimignano, de stad van de 1000 torentjes. Het is een korte tocht, waardoor u mooi op tijd in San Gimignano bent en u ruim de gelegenheid heeft de stad te bekijken. Vergeet niet een ijsje te kopen in “de ijszaak” Gelateria Dondoli, aan het piazza della Cisterna. 40km ( 65% onverhard, waarvan 12km, single trail, 35% verhard ) 950hm.
 • Dag 4: San Gimignano naar Siena, via het prachtige Monteriggioni ( mooie plek om te   lunchen ).  Ook weer op tijd in Siena om deze prachtige stad te bekijken, vergeet ook vooral niet het piazza il Campo, waar jaarlijks de Palio wordt gehouden. 45km  ( 60% onverhard, waarvan 10km single trail, 40% verhard ) 950hm
 • Dag 5: Siena naar San Quirico d’Orcia. Een pittige maar prachtige tocht. 55km ( 60%onverhard, waarvan 6km single trail, 40% verhard)  950hm.
 • Dag 6: San Quirico d’Orcia naar Bolsena. Deze dag ook weer prachtige vergezichten, we rijden langs de hoogste berg in dit gebied, de monte Amiata. Tip: Lunchen in Radicofani op het pleintje naast de kerk bij Äl Tocco”.
  Bezoek het oude Bolsena en neem een duik in het krater meer van Bolsena, bekend van zijn zwarte stranden ( lava). 75km (65% onverhard,waarvan 8km single trail, 35% verhard) 1450hm.
 • Dag 7: Bolsena naar Sutri.  Weer een prachtige tocht met mooie vergezichten, o.a. op het meer van Bolsena. Verder rijden we door de oude stad Viterbo (heel veel restaurantjes om te lunchen). Ook het oude stadje Capranica zien we, daarna nog een prachtige single trail en komen aan in Sutri, bekend van een door Etrusken uitgehouwen Anfitheater en Etrusken graven. 79km ( 60%onverhard, waarvan 12km single trail, 40% verhard)  1400hm
 • Dag 8: Sutri naar Rome. We rijden door Vie Cave  (door Etrusken uitgehouwen wegen ). Door prachtige natuurparken met oeroude Eikenbossen. De laatste 15 km zijn verhard en voeren door voorsteden van Rome en Rome zelf natuurlijk. We eindigen bij het Vaticaan, het Colosseum ligt vlakbij, dus kun je zeker ook even naar toe. Daarna naar het hotel. 70 km (40% onverhard,  60% verhard, 900hm.)

  Tips voor extra “rust”-dagen San Gimignano, Siena, beide stadjes veel te zien, of om te relaxen, San Querico ‘d Orcia prachtig gelegen, heerlijk hotel met zwembad, of Bolsena, hotel met zwembad en aan het meer.

  Vertel je wensen, wij werken het voor je uit en doen een goed voorstel

Overige informatie:

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.