VOLG DE RIVIER!
4 DAAGSE trektocht langs rivier de Ruhr


Datum:
Locatie:Hoog Sauerland, Duitsland
Niveau:We adviseren minimaal conditie niveau 3.
Prijs:€550,00 p.p. met gids
€435,00 zelf op GPS met begeleiding.
o.b.v. 8 personen

Hoog Sauerland is waar de rivier de Ruhr ontspringt, net even onder Winterberg vinden we de bron. Dat is dan ook de plaats waar we deze prachtige trektocht starten. Het is een mooie afwisselende tocht door een prachtig landschap. Voortdurend volgen we de Ruhr, daarbij komen we ook door authentieke oude stadjes. Afwisseling in paden, asfalt fietspaden, brede boswegen en schitterende en soms hele pittige single trails, die zelfs ons verrasten.

Bij deze trektocht wordt ook over fietspaden gereden, het is dus niet uitsluitend “off road”, maar als je ook kunt genieten van de natuur (rijden door prachtige bossen, een mooi landschap met prachtige vergezichten)  is deze reis zeker een aanrader. Ook de gevorderde mountainbiker komt af en toe behoorlijk aan zijn trekken met pittige single trails zowel “up” als “down”! Af en toe een stukje lopen zal zeker voorkomen! Fysiek is deze reis zeker een uitdaging, met af en toe pittige (lees steil) en technische klimmen en in totaal ruim 4000 hoogtemeters. Overnachten doen we in goede hotels, met een stevig diner om weer kracht op te doen voor de volgende dag.

Programma:

Dag 1: Jullie worden om 10.30uur verwacht op de parkeerplaats bij het treinstation in Winterberg (gratis parkeren). Om elf uur willen we echt starten met de eerste, best zware, etappe van zo’n 50 km, 1000hm. In Olsberg kunnen we lunchen. Overnachten doen we in Meschede in een prachtig hotel (met sauna) waar we ons tegoed kunnen doen aan een heerlijk buffet.

Dag 2: Na een goed ontbijt vertrekken we voor een tocht van 70 km waarvan de eerste 30 km over brede wegen en asfalt fietspaden, lekker infietsen dus, maar daarna super MTB trails. Tijdens de tocht een doorsteek van de Ruhr (alleen mogelijk bij warm weer en laag water). Lunchen doen we waarschijnlijk in Arnsberg om vandaar verder te rijden naar Menden voor de volgende overnachting.

 Dag 3:  55km 1250 hm, klinkt niet veel, maar met echt pittige mtb trails is het ruim genoeg!! Lunchen in Herdecke. We biken door het natuurgebied bij Witten bekend van zijn Enduro trails. Overnachten in Bommern -Witten en eten een heerlijke Oosterse maaltijd! En ’n Italiaanse gelato toe?

 Dag 4: Deze laatste dag gaat jullie ook weer verrassen, door prachtige  natuurparken, fantastische vergezichten en ook weer mooie spannende trails. De laatste kilometers is lekker uitfietsen, fietspad langs de Ruhr tot de eindbestemming Essen.  35km 750hm. Vanaf het eindpunt wordt je met een touringcar terug gebracht naar de Startplaats Winterberg. Natuurlijk zorgen wij ook voor het fietstransport!

Inclusief:

 • 3 overnachtingen in Hotel o.b.v. twee- of driepersoonskamer
 • 3 x ontbijt
 • 3 x diner
 • 4 mountainbiketochten met Nederlandse gids
 • Bagagevervoer
 • Transfer finishplaats terug naar Winterberg incl. fietsen
 • Reservefietsen
 • Begeleidend voertuig voor evt. calamiteiten

 Exclusief: 

 • vervoer van huis naar en van Startplaats
 • drankjes en niet genoemde maaltijden
 • Boekingskosten €12,00 (onafhankelijk van het aantal personen)

Overige informatie:

Zelfstandig op gps, maar wel de begeleiding, meer / minder personen kan ook, informeer naar de mogelijkheden.
Eenpersoonskamer meerprijs €90,00

Meer foto’s: https://1drv.ms/u/s!AoPJEPRt29ryzE5BMPTBYIvH_Umb?e=693fxE

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.