All mountain / Enduro Cervinia incl. helibike only down!


Let op!Deze reis wordt vanaf 8 maart 2024 aangeboden door Trail Venture
Datum:zie Trail Venture | Agenda
Locatie:Cervinia/Aosta, Italië
Niveau:Conditioneel 3
Technisch 3 / 4

 Cervinia – Aosta Trails 6 daagse Mountainbike vakantie 4 dagen Biken in het prachtige berggebied van Aosta Italië.

Mountainbiken op hoog niveau, letterlijk dan, want als je van trails rijden hoog in de Alpen houdt dan is dit jouw reis.
De hele dag afdalen over de mooiste Trails van dit mountainbikeparadijs. Je hoeft zelf vrijwel niets omhoog te fietsen liften en of shuttle brengen je eerst op hoogte, zodat je sneller en langer geniet van het spectaculaire panorama en de lange afdalingen. Natuurlijk ontkomen we niet aan enkele korte klimmen op de fiets. Onder leiding van een locale Italiaanse (Berg-) gids biken van de hoogste toppen in het gebied van Cervinia. Tussen Monte Rosa en Mont Blanc komt je op hoogtes van rond de 3000 meter! Alle tochten zijn georiënteerd op het afdalen. ENJOY is the word!! Er wordt rekening gehouden met het gemiddeld niveau van de groep.

De reis is inclusief een echt ongelofelijke en onvergetelijke belevenis: “HELI-Bike”. Vanuit het Zwitserse Zermatt vliegt de Heli langs de Matterhorn en brengt ons naar het Monte Rosa plateau een geweldige ervaring, puur kicken !! Ook is er ter plaatse de mogelijkheid een verlengde heli tocht te boeken, hierbij vliegt de heli rond het topje van de Matterhorn op zo’n 4500m hoogte. (minimaal 4 personen)

Ook het biken van de Gletsjer op 3500 m ontbreekt niet!

Enkele gave trails zijn niet geheel per lift of shuttle te bereiken, dus zal n stukje gefietst moeten worden, dit gaat in overleg wel/niet!

De overige dagen wordt er gebruik gemaakt van de talloze liften die het dal kent, en / of een shuttle.
Tijdens het biken boven in de bergen ga je je zeker afvragen of dit misschien “het paradijs” is! De schoonheid van de natuur is overweldigend!

We verblijven in een mooi hotel in Torgnon.

Wil je toch nog een dagje naar een bikepark, nachtje bijboeken kan voor €65,00 pp , mits beschikbaar. (prijs=overnachting en ontbijt met min. 2 personen)

Voor meer foto’s check: https://onedrive.live.com/?authkey=%21ArZfWV3nbmute4A&id=F2DADB6DF410C983%219537&cid=F2DADB6DF410C983

Programma:

  • Dag 1: aankomst eind van de middag, in de avond briefing en kennismaken.
  • Dag 2: met de bus en aanhanger op pad, afwachten wat de gids voor ons in petto heeft. Waarschijnlijk gaan we ook gebruik maken van liften. Daarna heerlijk afdalen over pittige trails!
  • Dag 3: zelfde als dag 2, met weer andere trails
  • Dag 4: In de ochtend Gletsjer-ride, daarna de heli-bike verder met de shuttle!  (weersomstandigheden kunnen het nodig maken de Heli-Bike op één van de andere dagen te organiseren).
  • Dag 5: weer nieuwe trails! 
  • Dag 6:na het ontbijt is het afscheid nemen en gaan we met een schat aan ervaringen weer naar huis.

Overige informatie:

  • Je beschikt over: een Fully, minimaal 130 veerweg.
  • Bescherming verplicht! (minimaal helm, knie en elleboog)
  • Voor veel foto’s, check: https://1drv.ms/u/s!AoPJEPRt29ryykGUPcUlOCYrMSMv?e=muYF16
  • Voor wie is deze reis: je bent een genieter, afdalen vindt je leuk, klimmen hoeft niet zo nodig . Conditioneel zit je goed en ook technisch kun je wel iets aan. ( de trails worden gekozen naar het gemiddeld niveau vd groep ) . Belangrijkste is genieten van het rijden /afdalen hoog in de bergen.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.