Drielanden hutten trektocht (A, I, CH)


Let op!Deze reis wordt vanaf 8 maart 2024 aangeboden door Trail Venture
Datum: zie Trail Venture | Agenda
Locatie:Ischgl Oostenrijk
Niveau: Conditioneel 3/4
Technisch 3
Een Mountainbike bergtrektocht over fameuze Transalp etappes,
Ischgl/Paznaun (A), Engadin (CH), Val Müstair (CH) & Vinschgau (I)

Kenmerken:

  • Combinatie van befaamde Transalp-etappes en Vinschgau trails
  • Hut overnachtingen (veel andere MTB reizen overnachten in het dal)
  • Bergtocht i.c.m. instructie in het gaan over bergpaden
  • MAX 6 deelnemers.

Een meerdaagse mountainbike tocht door de Alpen… De droom van vele mountainbikers. En dan ook hoog in de berghutten overnachten.
Deze Drielandentour combineert een aantal van de fraaiste etappes van de Engadin, het Zwitserse Nationaal Park, het Müstair dal en het MTB-mekka in de Vinschgau.
En de afsluitende dag zijn er de adembenemende tunnels en grotten van de Uina Schlucht.
We beginnen in het Oostenrijkse mountainbikeparadijs Ischgl voor een halve dag oefenen in houding, rem- en afdaaltechniek. Daarna gaan we direct verder naar de hut in de Zwitserse Engadin en volgen we de Inn. Een doorsteek leidt ons naar het Zitserse nationaal park Val Mustair dat met zijn naaldbossen aan Canada doet denken. Via Val Mora rijden we naar het voor mountainbikers fameuze Vinschgau, waar we via de Stelvio pas afdalen over de Goldsee en BimBam trail. Vanaf hier heb je geweldige uitzichten op Koning Ortler. Beneden rijden we via waalpaden -paden langs irrigatiekanaaltjes- verder in de Vinschgau. Vanaf de Sesvenna Hütte dalen we door de beroemde Uina Schlucht weer af naar de Inn en Zwitserland. Er volgt een rustige klim naar de Samnaun en met de kabelbaan staan we weer bovenaan in het bikepark van Ischgl voor een laatste lange afdaling. Om te kunnen overnacht in de berghutten, dragen we onze (zo minimaal mogelijke) bagage zelf.

Zes dagtochten van 6 uur fietsen met 1000-1500hm klimmen en een “rustdag” waarin je indien gewenst mee kunt op een fietstour naar Livigno Waar we kunnen maken we gebruik van kabelbanen en een pendelbus.

 

Programma:

Dag 1: Aankomst Ischgl

Dag 2: Bikepark Ischgl/Samnaun – Heidelberger Hütte
Een oefendag en anstieg naar de hut. Bikepark Ischgl biedt de gelegenheid om te focussen op de noodzakelijke rem- en afdaaltechnieken die later
benodigd zijn. Trails zijn deels uitdagend, oefeningen noodzakelijk voor de volgende dagen (o.a. afdaling Fimberpass).

Dag 3: Heidelberger Hütte – Fimba Pass – Inn dal (Engadin) – S-charl
Grotendeels omhoog lopen naar Fimberpass. Er volgt lange en mooie afdaling naar de Inn. En rustige anstieg over verharde weg naar S-charl

Dag 4: S-charl – Val Müstair – Val Mora – lago di San Giacomo – Rifugio Monte Scale
Over landrover track naar de pass (almhutje biedt verfrissingen). Over mooie trails afdalen met hier en daar een klim naar de Ofenpas in Val Müstair.
Via trail of de weg naar Buffalora. Weer door redelijk rustig stijgend terrein naar Val Mora. Afdaling naar de stuwmeren en langs de stuwmeren naar
refugio bij de stuwdam

Dag 5: rustdag / tourdag vanaf Rif. Monte Scale naar Livigno

Dag 6: Rif. Monte Scale – Bochetta di Pedonolo & Bochetta di Forcola – Stelvio
Lange aanhoudende klim over voormalig militaire paden (WO1) naar de 1e Bochetta. Veel bochtjes, maar wel geleidelijk. Vanaf 2e Bochetta stevige
dalende trail naar Umbrail pass. Omhoog via het asfalt naar Stelvio.

Dag 7: Stelvio – Prad am Stilfers Joch- pendel -Schlinga – Sesvenna Hütte
Vroeg, voor 9 uur op stap. Na die tijd is de Goldsee trail gesloten voor MTB’ers. Voor de lastigere stukken van Goldsee slaan we af over Bimbam trail naar
Trafoi.
Met kabelbaan naar de Furkelhütte en afdalen naar Stilfs Dorf en tot aan Prad over deels waalpaden (afwateringskanalen). Vanaf daar met
pendel omhoog, omdat de dag anders te zwaar zou worden. Vanaf Schlinga (weer) fietsend naar de hut.

Dag 8: Sesvenna Hütte – Uina Schlucht – Inn dal – Samnaun – Ischgl
Grand finale. Fietsen tot pass en start schlucht. Door de Uina Schlucht, het pad is deels in de rots uitgehouwen, we gaan hier dan ook lopend!
Daarna mooie rustige afdaling tot de Inn en langs de Inn. Over asfalt naar Samnaun omhoog.
Kabelbaan en afdalen door bikepark terug naar startpunt Ischgl.

Dag 9: Na het ontbijt afscheid en vertrek naar huis

Overige informatie:

  • Niveau: Voor Mountainbikers met ambitie! Deze tour is voor de getrainde en enthousiaste mountainbikers die graag eens een meerdaagse tocht door de alpen willen fietsen, zonder technisch zware afdalingen.
  • Conditioneel. Dagelijks klimmen we 1000-1500m, deels over onverharde bergwegen en deels over ruige paden. De langere steile beklimmingen kan je aan zonder lange pauzes. Daarvoor is het van belang dat je regelmatig op je mountainbike rijdt. En een training vooraf is noodzakelijk. Afstanden van 30 – 60 km. Let wel: We rijden met een bepakte rugzak van 20-25 liter en / of stuurtas / zadeltas.
  • Rijtechniek. Je beheerst je mountainbike. Je bent geen downhiller, maar ziet niet op tegen wat kienere wortel- en rotsige passages en/of smalle paden. Tips in je rijtechniek zijn daarin welkom. De eerste dag staat ook deels in teken van houding, rem- en afdaaltechnieken. Dat er soms duwpassages zijn, korter en naar de Fimbapas, ongeveer een uur lopen, is ook geen probleem.
  • Meer Foto’s: https://1drv.ms/u/s!AoPJEPRt29ry1Q1Z4CwAn92HOzHv?e=50Z41D

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.