Trans Alp, Cervinia – Milaan


Let op!Deze reis wordt vanaf 8 maart 2024 aangeboden door Trail Venture
Datum: zie Trail Venture | Agenda
Locatie:Cervinia
Niveau:Conditioneel 4
Technisch 4

Een unieke belevenis, tocht van Cervinia naar Milaan voor mensen met een goede conditie en goed technisch niveau.
van 3500m naar 120m

       

Alweer zo’n fantastisch avontuur, dit is er één met uitersten.
De eerste dagen op grote hoogte, spannende single tracks, flink klimmen, loop en duw passages, echt heel pittig!
Dan aankomen bij het Lago d’Orta en verder naar het Lago Maggiore, ook technische trails. De laatste dag naar Milaan, een soort van uitfietsen, langs de kanalen en rivier.

Programma:

 • Dag 1, Aankomst in Cervinia, in de avond volgt er een briefing door onze gids.
 • Dag 2 We staan vroeg op en gaan met de lift omhoog naar het Monte Rosa plateau op 3500m. precies op de grens met Zwitserland.  
  De eerste afdaling is er één van zo’n 2500hm we komen aan in het stadje Antey saint André,  Mochten de weersomstandigheden het onmogelijk maken zo hoog te starten zullen we dit aanpassen.  Vanuit Antey gaan we met de lift naar Chamois, waarna we na ongeveer 2 uur biken en wat duw en loop passages aankomen op de “col di Nana”, de toegang tot Champoluc valley. Waar we met een bergtrein naar colle di Bettaforca gaan voor de eerste overnachting.
 • Dag 3: Van Aosta valley naar Piemonte, via Gressoney la Trynitè naar Alagna Valsesia, rijdend door de vallei om aan te komen bij Omegna, bij Lago d’Orta. Met behulp van een boot steken we het meer over waar we aan de overkant zullen overnachten in Orta San Giuglio, een van de meest magische plekken van deze tour.
 • Dag 4 is is een ongelooflijk mooie tocht, tussen Lago d’Orta en Lago Maggiore en nemen de lift naar de top van Monte Mottarone van waar je uitzicht hebt over 7 meren.
 • Dag 5 Vertrekken opnieuw vanuit Orta san Giuglio en we rijden naar Stresa aan het Lago Maggiore en we zullen aankomen in Arona op de uiterste punt van het meer.
 • Dag 6 We vertrekken om het Ticino rivier park te ontdekken waarbij we Lombardije inrijden, de Navigli volgend. We overnachten in de regio Vigevano.
 • Dag 7: We blijven de wallen van de kanalen volgen, bewonderen de waterwerken van Leonardo da Vinci. Uiteindelijk komen we aan in het centrum van Milaan bij de beroemde kathedraal. Het einde van een mythisch avontuur! 
  Onze shuttle bus brengt jullie voor de laatste nacht terug naar Cervinia.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.